Toptan Köy Yumurtası Satın Alan 15 Firma 2023

Adana, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, İzmir ve Balıkesir gibi ilçelerde toptan köy yumurtası satın alan firmalar mevcut mu? Organik gezen tavuk yumurtasını nerede satabilirsiniz? Yumurtalarımı satmak istiyorum diyenlere tavsiyeler neler?
Günümüzde organik olarak bulunan besinler neredeyse gündelik hayatta tükettiğimiz besinlerden tamamen ayrışmış durumdadır. Öyle ki organik esin tüketiminde bulunmak için sadece organik gıda satışı yapan marketlere ve mağazalara giderek sadece belirli alanlardan organik ürün temin etmekteyiz. Bizler için protein kaynağı olan ve oldukça tercih edilen besinlerden bir tanesi de yumurta satmak. Yumurta tüm sofralarda mutlaka aranan ve bir çok tatlı, hamur işi tarifinde kullanılan malzemelerdendir. Bu açıdan sürekli ihtiyaç gerektirir. Tüketmiyor olsanız bile illaki bir şeyin içine katmaktasınız. Toptan olarak köy yumurtası veya organik farklı ürünlerin yanında bu iş oldukça karlı bir iş olabilir. Her ne kadar yaşam koşulları kötüye gitse de özellikle annelerin organik ürünlere karşı hassasiyet gösterdiğini gözlemlemekteyiz.
Toptan Köy Yumurtası Satın Alan Firmalara Ulaşın
Yumurta işi yapmak için ilk olarak sektörü tanımalısınız. Organik yumurta satmak kapsamında elde ettikleri karı, ne kadara satıldığını ve ne kadar talep gördüğünü araştırmalısınız. Bu araştırmalar da iş konusunda yeterli değildir. Çünkü en çok yumurta yapan tavuk cinsleri bilmeniz gerekiyor. Ayrıca tavuklara sunulacak olan yaşam şartları da önem arz ediyor. Küçük bir işletme kurarak bu yumurtaları maddiyardim.com satabileceğiniz gibi, bir tavuk çiftliği de kurabilirsiniz. Bunun için yasal prosedürleri bilmeniz gerekiyor. Hangi sektörde olursanız olun öncesinde bir araştırma yapmak şart. Çünkü bu işlere maddi olarak bir yatırım yapılmakta ve bir emek sarf edilmektedir. Para kazanayım derken, borç batağına düşmeyin. Tavuklar ne yer, ne içer, nasıl bir ortamda yaşarlar, hava şartlarına dayanıklılar mı gibi sorulara cevaplar arayın. Tabi her şeyden önce toptan yumurta satmak için pazar oluşturmalısınız. Yumurta satın alan firmalar hakkında geniş bir araştırma yapmanız gerekiyor.
Yumurtalarımı Satmak İstiyorum Diyenler Ne Yapmalı?
Yumurta satma işi için gerekli uygulamaları gerçekleştirmek adına ruhsat ve izin belgelerini hazırlamanız gerekmektedir. Eğer ki yumurtalarınızı organik olarak pazarlayacaksanız o vakit organik ürün standartlarına uyarak masraflı işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
- İşletme kurarken gerekli kurumlardan izin almak gerekiyor.
- Ruhsat almak, vergi levhası almak için başvuruda bulunmak,
- İşveren ve çalışan girişlerini yaptırmak olmazsa olmazlardan
- Bütün şartları tamamlayarak faaliyete geçmeniz gerekiyor.
- Ruhsatsız olarak çalıştırılan işyerleri mühürlenmektedir.
- Bu anlamda kurallar oldukça katıdır.
- Herhangi bir denetim ya da şikayet yolu ile ruhsatsız olarak çalıştırıldığı tespit edilen işyerlerinin faaliyetleri durdurulmakta ve kişilere para cezası verilmektedir.
- Mührün kırılarak faaliyete devam edilmesi durumunda ise yine para cezası verilecektir.
- Ayrıca hapis cezası da verilmesi söz konusu olabilir.
- Bu anlamda işyeri açarken gerekli olan evrakları hazır edip belediyeye gitmeniz gerekmektedir.
- Tavuklarınıza yumurtlamaları ve yumurtalarının lezzetli olabilmesi için gerekli ortamı sunmalısınız.
- Öyle ki geniş otlaklarda beslenen tavuklar hem daha lezzetli hem daha fazla yumurtlamaktadır.
- Yumurtaların sarısı her ne kadar koyu renkte ise o kadar taze ve lezzetli olduğu gözlemlenmektedir.
- Üretkenliğini belirlemek için gerekli olan bir diğer bilgi ise tavukların ırkını bilmektir.
- Tavuklarınızın ırkını belirleyerek üretkenliği ile ilgili çözümler sağlayabilirsiniz.
- Mevsim değişikliklerinin tavuklarınızın düzenini etkilememesi için onlara gereken ışık takviyesi ve benzeri uygulamalarda yardımcı olmalısınız.
- Yumurtalarınız da her hangi bir zehirleme durumunun meydana gelmemesi için en etkili süreç temizleme ve toplama işlemindedir.
- Bu açıdan yumurtalarınızı nasıl temizleyeceğinizi iyi kestirmelisiniz.
Yönetmeliğe uygun olarak toplanan yumurtalarınızı gerekli görüldüğü şekilde paketleyerek logonuzun üzerinde bulunduğu baskı ile veya farklı şekilde ambalajlayarak paketleyebilirsiniz.
İş Planı Oluşturun
İş planlaması her zaman bireyi başarıya götürür. Neyi ne zaman, ne kadar, nasıl tüm bu sorularınıza cevap olacak işlemleri gerçekleştirmenin yarısı planlayıp faaliyete geçmek olacaktır. Bu açıdan iş planınızı oluşturarak bu plan kapsamında ilerleyin.
- Kaç tane tavuk yetiştireceğinizi hesaplayın.
- Her hafta satacağınız tavuk yumurtası için kaç tane tavuğa ihtiyacınız olduğunu iyi bilmelisiniz. 10 düzine yumurta için yaklaşık 30 -35 tavuk yeterli olmaktadır.
- Yumurta işi ile ilgili planlamalar bunlar ile sınırlı kalmıyor bu yüzden çok çalışmanız ve bir şeyler yapabilmeniz için yumurtalardan ne kadar kar ettiğini belirleyin.
- Tavuk cinslerini araştırın.
- Yumurtaları toptan olarak mı satacaksınız, buna karar verin.
- Müşteri çevresini nasıl oluşturacaksınız?
- Fiyatlandırma politikanızı belirleyin.
- Kendinize kısa, orta ve uzun vadede hedefler koyun.
- Çalıştıracağınız personel sayısını belirleyin.
- Maliyet hesaplaması yapın. Ortalama bir tavuk günde 100 gram yem tüketmektedir. Yem masraflarını da maliyet içine eklemek gerekiyor.
- Finansal kaynağa ihtiyacınız var mı?
- Finansal kaynağı nereden elde edebiliriz?
İzmir’de Toptan Yumurta alan Yerler Var mı?
Aliağa, Bergama, Çeşme, Foça, Karşıyaka, Konak, Ödemiş, Tire, Selçuk, Torbalı, Karabağlar, Buca ve Bornova ilçelerinde organik salma tavuk köy yumurtası arayan yüzlerce firma bulunmaktadır. Bu firmalara toptan bir şekilde adet fiyatında anlaşarak haftalık yumurta sevkiyatı sağlayabilirsiniz. Örneğin Bornava ilçesinde 5 firma, Buca ilçesinde 2 firma ile anlaşarak haftalık 10 binin üzerinde yumurta satışı yapmanız mümkündür. Peki İzmir’de toptan yumurta alan yerler nerelerdir?
- Organik ürünler satan işletmeler,
- Gıda şarküterileri,
- Toptan gıda ürünleri satan firmalar,
- İzmir’de bulunan küçük marketler,
- Mahalle bakkalları,
- İzmir’de toptan yumurta alan satan yerler ve adresleri
Tavukçuluk Ekipmanları Nelerdir?
Aydınlatma panoları | İlaçlama tekneleri |
Civciv sepeti gibi ürünlere ihtiyaç vardır. | Nakil kafesi |
Folluk | Sulama sistemi |
Havalandırma, ısıtma ve soğutma ekipmanları | Yem makineleri |
Hijyenik Palet | Yumurta kasası |
En Çok Yumurta Yapan Tavuk Cinsleri
Ligorn tavukları | Denizli tavukları |
Nick brown tavukları | Rhode ısland tavukları |
Lohman brown tavukları | Çilli tavuklar |
Ataks tavukları | Alman ırkı tavuklar |
Bu tavuklar yılda 300 yumurta yapabilmektedir. Ayrıca kümes hayvanlarından para kazanabileceğiniz diğer bir yöntem de süs tavuğu yetiştiriciliğidir. Bu tavukların çok sayıda ilgilisi bulunmaktadır ve yüksek fiyata satılmaktadır. Süs tavuğu cinsleri;
- Ayyam Cemani
- Serama
- Sultan
- Fizan
- Asil
- Dev Cochin
- Yeşil Yumurtacı
- Dev Wyandotte
- Zibrit
- Onagodari
- Dong Tao (Ejderha Tavuk)
- Koşin
- Habeş
- Polonya
- Phonix
- Turken
- Naked gibi tavuk cinsleri görüntüleri ile alıcılarını cezbetmektedir.
Bugün İstanbul’ da köy yumurtasının 13 TL. Anadolu’ da ise 0,50 TL. olduğunu düşünün. Para kazanmak için, neyi bekliyorsunuz?
Toptan Köy Yumurtası Satışı
Son yıllarda tüketicilerin organik ürünlere olan talebi nedeniyle, doğal ortamda üretilen tüm gıda ürünleri aşırı şekilde tüketilmektedir. Tabi bu tüketime paralel olarak, bu ürünlere olan talepte aşırı şekilde artmıştır. Bugün raflarda 15 adet çiftlik yumurtası 5 liraya alıcı bulabiliyorken, büyük şehirlerde köy yumurtasının adedi 1 TL. gibi bir fiyattan alıcı bulabilmektedir.
Köy yumurtası daha çok küçük kentlerde küçük ve orta ölçekli işletmelerin girişimi ile ortalama bin tavuk ile üretimi yapılan ürünlerdir. Köy yumurtası üretenlerin bir çoğu kendi köylerinde kurmuş oldukları organik tesislerde köy yumurtası üretilmektedirler. Kaliteli köy yumurtası üretmek yetiştirme sistemine ve tüketilen yeme bağlıdır. Köy yumurtası ile çiftlik yumurtası arasında protein, yağ ve karbonhidrat gibi besin değerleri bakımından farklılık bulunmamaktadır. Ancak vitaminler gibi fonksiyonel özelliklere sahip bir takım maddeler, hayvanın tükettiği yemlerden geçiyor. Doğal yemler yumurtanın kompozisyonuna etki ediyor. Dolayısıyla organik köy yumurtası üretmek, hayvanların beslenme sistemi ve yemleri ile ile alakalı bir durum.
Büyük şehirlerde organik köy yumurtası satışı ve dağıtımı yapan büyük firmalar mevcut. Anadolu’ da üretim yapan birçok üretici, yumurtalarını kendi başına büyük şehirlerde ki firmalara pazarlamayı hedeflese de, bu iş sanıldığı kadar kolay değil. Eğer böyle bir iş yapmayı hedefliyor iseniz, pazar araştırması yapmadan ve müşterilerinizi belirlemeden köy yumurtası üreticiliği ve pazarlamasına girmemenizi tavsiye ederim. Ayrıca bazı marketlerde organik reyonlar bulunmaktadır. Buralarda reçel, salça gibi ürünlerin yanı sıra köy yumurtası da satılmaktadır.
Yumurta Nasıl Satılır?
İnternet üzerinde, küçük bir blog açarak veya büyük e-ticaret sitelerine ilan vererek, üretmiş olduğunuz köy yumurtalarını satabilirsiniz. Günümüzde, internet üzerinden satış yapan birçok üretici görmek mümkün. Sizde köy yumurtası satışı için bir internet sitesi kurabilirsiniz.
Organik köy yumurtası satan firmaları tespit edebilmeniz için, öncelikle yaşadığınız il, ilçe ve köylerde ki, yumurta satışı yapan şarküteri, bakkal dükkanı, market, süper market, kahvaltı ürünleri satan firmalar ve benzeri gıda ürünleri toptan satışı ve pazarlaması ile ilgilenen firmaları ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Daha sonra, en yakın illerden başlamak üzere, ürünleriniz için pazar oluşturmaya başlamalısınız. Firmaların tespit edilmesinde, yumurta adedinin edeceği fiyat kadar, dağıtım için harcanacak süre ve yol giderlerini de, hesaba katmanızı tavsiye ederiz. Örneğin İç Anadolu bölgesinde ki bir ilden, İstanbul’ un Avrupa yakasına haftanın 2 günü ürün dağıtmak yerine, daha yakın bir ile adet başına 20 kuruş daha ucuza ürün dağıtmanın kâr hesaplamasında çok farklı olmayacağı aşikardır.
En Çok Yumurta Yapan Tavuk Cinsleri
- Lohman Brown tavukları
- Ligorn tavukları
- Nick Brown tavukları
- Rhode Island tavukları
- Atak-s yeri tavuklar
- Barnevelder tavukları
- Wyondate tavukları
- Maran tavukları
- Denizli tavukları
- Çilli tavuklar
- Playmouth Rock tavukları
- Bielefelder tavukları
- Avustralorp tavukları
- Fayumi tavukları
- Brahma tavukları
- New Hapshire tavukları’ dır. Bu tavuklar arasında en çok yumurtlayan tavuklar Ligorn ve Lohman Brown tavuklarıdır. Bu tavukların yıllık yumurta sayıları 300-310 civarında olmaktadır. Tavukların bir tanesi günde 100 gr yem yemektedir. Tavuklardan yüksek verim elde etmek için bakım koşullarının iyi olması gerekmektedir. Tavukların bakımı bir nevi çocuk bakmak gibidir. İlgilenmek gerekiyor. Bünyeleri zayıf olduğu için kış şartlarına dayanıklı değiller.
Tavuk Yetiştiriciliği Kredi Teşviki
Bu kredi devlet destekli olarak Ziraat Bankası tarafından verilmektedir. Kümes hayvanları yetiştiriciliği yapmak isteyen herkes, bu kredilere başvurabilmektedir. Kredi salma tavukçuluk için kullanılacaktır. Salma tavukçuluk da köy yumurtası kalitesine sahiptir. Hayvanların doğaya bırakılarak çeşitli bitkilerden yemeleri sağlanır. Bu da yumurtaya kalite katar. Destek almak için bir proje hazırlamanız gerekiyor. Bu projeleri özgün olarak hazırlamalı ve internetten indirmemelisiniz. İsterseniz danışmanlık firmalarından da destek alabilirsiniz.
Çoğu insanın aklına bu anlamda Kosgeb destekleri gelebilir. Ancak Kosgeb, tavuk yetiştiriciliği konusunda da herhangi bir hayvancılık alanında da hibe ve kredi vermez. Bu konuda destek başvurusunda bulunabileceğiniz kurum Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ dur. Çiftlik kurmak isteyenlere %80′ e varan oranlarda destekleme ödemesi yapılacaktır. Kuruma destek başvurusunda bulunabilmek için aranan bazı şartlar vardır. Bu şartlar:
- 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmamak
- Diğer özel şartları taşımak
- Hayvancılık ile ilgili kayıt tutulan alanlara kayıt yaptırmak
- Çiftçi Kayıt Sistemi’ ne kayıt olmak
- 3 yıldır bu alanda faaliyette bulunduğunu belgelemek
- Faaliyete yeni başlayacak olanlar için ise, ilgili 2 yıllık öğretim programından mezun olmak gerekmektedir.
Çiftlik Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Resmi kurumlardaki işleri halletmeniz gerekiyor. Ruhsatsız olarak işletme çalıştırmak yasaktır.
- Yukarıda saydığımız tavuk cinsleri 18 haftalık olduğunda yumurtlamaya başlarlar.
- Kümeslere ve tavuklara hijyen yönünden itina gösterilmelidir. Bu hastalıkların yayılmasını engelleyecektir.
- Beyaz renkteki yumurtalar çok para etmezler. Ancak sarımsı renkteki yumurtalar daha organik olarak ifade edilmektedir.
- Konu ile ilgili detaylı bilgi alabileceğiniz kaynaklar bulun. Ayrıca bu işi yapan tanıdıklarınız varsa konu ile ilgili onlardan detaylı bilgi alın.
- İlk aşamada alacağınız civcivlerin sağlıklı olduğuna emin olun.
- Tavuk yetiştiriciliğinde lazım olan ürünleri tedarik edin.
Köyünüzde, 3-5 tavuk alarak, organik köy yumurtası üretim, binlerce kişinin köy yumurtası almak için sıraya geçeceğinizi hayal ederek bu işe girmemenizi şiddetle tavsiye ederim. Önce iyi bir iş planı yapın, maliyetinizi hesaplayın. Tavuk çiftliği kurmak için kredi araştırması yapın. Kosgeb hibe kredileri değerlendirin.
Yumurta Borsası Üzerinden Fiyat Belirleme
Kaytaş, Başmakçı, Yumbir ve Konya gibi yerlerde günlük belirlenen yumurta fiyatları mevcuttur. Borsa üzerinden Gezen Tavuk yumurta Fiyatları, Toptan yumurta fiyatları, 1 koli 30’lu yumurta fiyatı, Denizli, Balıkesir, Konya, İstanbul gibi illerde alış ve satış fiyatlarını görüntüleyebilirsiniz. Yumurta KDV oranı %1 olarak güncellenmiştir.
Borsa Adı | Sarı Duble | Sarı Eski Ana | Beyaz Duble | Beyaz Eski Ana | Yeni Ana | Yarka | Piliç | Klavuz |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kaytaş Borsası (KDVSİZ) | ₺0,47 | ₺0,47 | ₺0,058 | ₺0,56 | ₺0,54 | ₺0,51 | ₺0,43 | ₺0,39 |
Basmakci Borsası (Kdv hariç) | – | – | ₺0,56 | ₺0,55 | ₺0,53 | ₺0,52 | ₺0,44 | ₺0,37 |
Yumbir Fiyatları (Kdv hariç) | – | – | ₺0,58 | ₺0,57 | ₺0,53 | ₺0,52 | ₺0,44 | ₺0,37 |
Adana’da Toptan Yumurta alan Yerler
Adana ilimizde ve Çukurova da genel itibariyle yüzlerce tavuk çiftliği ve organik köy yumurtası satan işletme mevcuttur. Bu işletmelerden bir bölümü Bursa, İstanbul gibi illerde satış gerçekleştirmektedir. Tabi Adana merkezde ve Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Karataş, Karaisalı, Pozantı, Yumurtalık, Tufanbeyli gibi ilçelerinde de organik veya salma tavukçuluk yumurta satın alan yerler mevcuttur.
Bu yerler sırasıyla,
- Seyhan’da toptan köy yumurtası satışı yapan aracı firmalar,
- Yüreğir ve Kozanda yer alan organik ürün satış mağazaları,
- Çukurova da salma organik köy tavuğu yumurtası satın alan ve satışını yapan aracılar,
- Kozan da bulunan market ve şarküteriler,
- Yumurtalık ilçesinde bulunan bakkal ve marketler
olarak sıralanabilir.
Balıkesir toptan yumurta alan firmalar
Balıkesir ilçesinde ve ilçelerinde de birçok firma toptan yumurta aramaktadır. Balıkesir ülkemizin en çok ilçesi bulunan illerinden biridir ve bu ilçelerin bazılarında organik halk pazarlarında tatil amaçlı ziyaret eden ve diğer illerden gelen vatandaşlara toptan yumurta satışı yapılmaktadır. En çok yumurta tüketilen ilçeler şunlardır;
- Edremit
- Karesi
- Bandırma
- Altıeylül
- Kepsut
- Gönen
Bu ilçelerde bulunan ve toptan alım yapmak isteyen firmalara köy yumurtası satışı yapabilirsiniz.
Yumurtalarımı Satmak İstiyorum Diyenlere Tavsiyeler Neler?
- Türkiye genelinde birçok ilimizde toptan köy yumurtası satın alan firmalar mevcuttur.
- Ankara genelinde tüketim fazla olduğundan toptan yumurta alan firmalar daha yoğundur.
- İzmir’de toptan yumurta alan yerler olduğu gibi perakende ticaret daha aktiftir.
- Yumurta satmak için gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir.
- Yumurtalarımı satmak istiyorum diyenlere tavsiyeleri sıraladık.
- Antalya yumurta alan firmalar diğer illere göre daha azdır. Daha çok nüfusun yoğun olduğu illere sevkiyatlar yapılır.
Yumurta satmak için gerekli belgeler
- (işyeri 60 m² ve üzerinde ise) Tuvalet bulunmalıdır
- 2 adet fotoğraf (şirket işletmesi ise gerekli değildir)
- Adli Sicil Kaydı Belgesi
- ASAT İşyeri Açma Ruhsatı Görüş Belgesi
- Güvenlik Kameraları ve Kayıt Sistemi bulunmalıdır (700 TVL IR LED dış mekan kamerası ya da 1080 HP HD dış mekan kamerası)
- İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi (fotokopi) (şahıs işletmesi ise gerekli değildir)
- İşletici Kimlik Bildirme Belgesi (Form-1) (fotokopi)
- İşyeri Krokisi (yetkili bir kişiye çizdirilmelidir, üzerinde uzunluk ölçüleri, m² toplamı, çizen kişinin kaşesi ve imzası bulunmalıdır)
- İtfaiye Uygunluk Raporu
- Kira Sözleşmesi (tapuda adı geçen mülk sahibi/sahipleri ile yapılmalıdır) (aslı ya da noter tasdikli sureti) (işyeri kiralık ise)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve İkametgâh Belgesi
- Oda Faaliyet Belgesi ve Oda Sicil Tasdiknamesi (fotokopi)
- Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olunduğuna dair herhangi bir belge
- Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi (fotokopi)
- Vergi Levhası (fotokopi)
Yumurta Satan İşyerleri İçin Aranan Şartlar Nelerdir?
- Yumurta Toptan Ticaretinde m² şartı yoktur.
- Tapuda adı geçen mülk sahibinin/sahiplerinin vefat etmiş olması durumunda; “veraset ilamı” çıkartılmalı ve gereken belgeler arasına “Veraset İlamı (fotokopi)” da konulmalıdır. Ayrıca kira sözleşmesinde veraset ilamında adı geçen mirasçının/mirasçıların da imzası/imzaları bulunmalıdır.
- İşyerinin “mesken”e açılması durumunda; “muvafakatname” alınmalıdır.
- (en az 8 daireli apartmanlarda; apartman yönetim karar defterinde, kat maliklerinin imzalarının bulunduğu, ilgili karar sayfasının noter
tasdikli sureti)
Toptan Yumurta Satan İşyerlerinde Aranan Diğer Şartlar
- İlk Yardım Dolabı olmalı
- Ürünün giriş ve çıkış yerleri yarı yapılmalı.
- Kapasiteye göre soğuk hava deposu olmalı.
- Şebekeye bağlı su bulunmalıdır.
- Yeterli büyüklükte ambalajların konduğu depo olmalıdır.
- İşyerinde sürekli havalandırılacak bir donanım gereklidir.
- Yeterli büyüklükte paketleme işlemi için ayrı yer ayrılmalıdır.
- Personel için tuvalet ve duş gereklidir.
- Tuvalette kağıt havlu, sıvı sabun sürekli bulunmalıdır.
Merhaba Eskişehir de toptan organik yumurta alan bir yer varmı veya en yakın nerede alıyorlar iletişim e geçebileceğim bir adres varmı